Strukoviny

Strukoviny

Príspevokod užívateľa minervaman » 12.04.2011

Jedlá a recepty zo STRUKOVÍN (cícer, šošovica, fazuľa...)
Ak chceš byť múdrym, nauč sa rozumne spytovať, pozorne počúvať, pokojne odpovedať, a keď nemáš čo povedať, prestaň hovoriť.
/Johann Kaspar Lavater/
Užívateľov profilový obrázok
minervaman
Moderator
Príspevky: 844
Dátum registrácie: 10.02.2008
Cash on hand: Locked


Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa nordic » 28.05.2012

zdar kupujete fazulove struky ? ak áno tak akú značku a kde a ako ich pripravujete
nordic
Príspevky: 130
Dátum registrácie: 21.01.2011
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa momo-9 » 29.05.2012

myslel som si že hrach-fazula sú dobre zdroje bielkovin, ale videl som v nejakom inom prispevku že je lepšie sa im vyhybať, ako to teda je?
momo-9
Príspevky: 262
Dátum registrácie: 07.02.2012
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa ryzoto » 01.06.2012

myslel som si že hrach-fazula sú dobre zdroje bielkovin, ale videl som v nejakom inom prispevku že je lepšie sa im vyhybať, ako to teda je?

prečo by si sa im mal vyhýbať? :roll: .... tak dobre niesu leob neobsahuju vsetky aminokyseliny
The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that!!!|
--------------------------------------------------------------------

Work hard and give your best every day until your idols become your rivals! —
Užívateľov profilový obrázok
ryzoto
Príspevky: 1271
Dátum registrácie: 18.05.2011
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Martin
Bolo mu ďakované: 1 krát

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa TaĎuri » 23.07.2012

Tak vyhýbať sa im určite netreba :) sú to veľmi zdravé potraviny.
Čo sa týka tých aminokyselín...tak nedávno som o tom prečítal pár vecí, zhrniem to: Je pravda že kompletná bielkovina obsahujúca 9 aminokyselín sa nachádza len v mäse, mliečnych produktoch, mlieku...atď. proste živočíšne veci, a ak sa nemýlim tak výnimkou sú sója a quinoa (podobné ako kuskus).
Takže ostatné potraviny obsahujúce "bielkoviny" nie sú kompletné keďže im chýbajú nejaké aminokyseliny...ale ak skonzumujete rôzne druhy napr. zeleniny ktoré majú dohromady v šetky aminokyseliny tak ich telo spojí a dostane plnohodnotnú bielkovinu. Čo je na tom dobré je to, že tie rôzne druhy zeleniny nemusíte skonzumovať naraz aby ich telo dokázalo dať "dokopy" a vytvoriť bielkovinu, ale stačí ak všetkých 9 aminokyselín skonzumujete v rozmedzí cca 24 hodín.
- Ja týmto informáciám verím lebo sa mi zdajú logické ale nikoho nepresviedčam :) každý má právo veriť čomu chce.
TaĎuri
Príspevky: 421
Dátum registrácie: 23.07.2012
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa Patrik729 » 03.09.2012

ked som pozeral SOSOVICA obsahuje dost Bielkovin :)
Ako by som ju mohol robit ?? Aby sa dala konzumovat diki za rady :)
Patrik729
Príspevky: 508
Dátum registrácie: 26.09.2011
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa TaĎuri » 03.09.2012

ked som pozeral SOSOVICA obsahuje dost Bielkovin :)
Ako by som ju mohol robit ?? Aby sa dala konzumovat diki za rady :)
Skus prívarok z vajcom napr.
Väčšina ľudí sa vyhýba prívarkom lebo majú na nich zlé spomienky zo školskej jedálne napríklad :D , a preto majú zafixované v hlave že prívarok=hnus :D. Ale keď si ho uvaríš sám doma, presne aký chceš ty,
tak ono je to celkom chutná vec :)
TaĎuri
Príspevky: 421
Dátum registrácie: 23.07.2012
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa mes1ac » 03.09.2012

fazulka v rajcinovej omacke + parky + kukurica + sosovica..s dobrym salatikom zeleninovym a hmmmm
mes1ac
Príspevky: 1050
Dátum registrácie: 27.07.2012
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa Patrik729 » 03.09.2012

ked som pozeral SOSOVICA obsahuje dost Bielkovin :)
Ako by som ju mohol robit ?? Aby sa dala konzumovat diki za rady :)
Skus prívarok z vajcom napr.
Väčšina ľudí sa vyhýba prívarkom lebo majú na nich zlé spomienky zo školskej jedálne napríklad :D , a preto majú zafixované v hlave že prívarok=hnus :D. Ale keď si ho uvaríš sám doma, presne aký chceš ty,
tak ono je to celkom chutná vec :)

Privarok z vajcom a dotoho sosovica? :)
Patrik729
Príspevky: 508
Dátum registrácie: 26.09.2011
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa embe151 » 04.09.2012

?
embe151
Príspevky: 188
Dátum registrácie: 13.04.2011
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa TaĎuri » 11.09.2012

ked som pozeral SOSOVICA obsahuje dost Bielkovin :)
Ako by som ju mohol robit ?? Aby sa dala konzumovat diki za rady :)
Skus prívarok z vajcom napr.
Väčšina ľudí sa vyhýba prívarkom lebo majú na nich zlé spomienky zo školskej jedálne napríklad :D , a preto majú zafixované v hlave že prívarok=hnus :D. Ale keď si ho uvaríš sám doma, presne aký chceš ty,
tak ono je to celkom chutná vec :)

Privarok z vajcom a dotoho sosovica? :)
jj v pohode tak, može byť fazuľový prívarok, šošovicový, hrachový, čo máš rád :)
Kľudne ho môžeš aj z mäskom urobiť...
TaĎuri
Príspevky: 421
Dátum registrácie: 23.07.2012
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa cetrix » 04.11.2012

Ja si varievam polený žltý hrach, len tak "natur" dobre rozvarený. Chutí mi, a dá sa rýchlo zjesť :007
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1377 kJ/323 kcal. Bielkoviny: 25 g Sacharidy: 57 g Tuky: 1 g
500g sáčok zjem na 3 krát.
cetrix
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 27.10.2012
Cash on hand: Locked
Bolo mu ďakované: 1 krát

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa MarekF » 03.05.2013

odporucam sosovicu ako prilohu miesto ryze, len uvarit vo vode s vegetou, mozte pridat mrkvu na kocky. super do diety-nizky GI
Užívateľov profilový obrázok
MarekF
Príspevky: 159
Dátum registrácie: 03.05.2013
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa sweter » 27.02.2014

pre tych co radi pomazanky, tak moj recept na fazulovu (objemovo odhadom tak 8 dl, je to dost, ale ked uz sa s tym...)

- 250 g fazule
- 4 stredne velke cibule
- 1 PL octu
- 4 PL olivoveho oleja
- 1 CL soli, cierne korenie podla chuti (cca polka az cela CL), trochu sojovej omacky

Fazulu necham vo vode cez noc, na druhy den uvarim na miernom ohni do makka (naposledy u mna trvalo cca 1,5 hod). Cibule nakrajam na jemno (bude to vyzerat ze jej je strasne vela, ale scvrkne sa) a co najdlhzsie podusim na panvici do hneda (cibulu v pomazankach nemusim, ale toto je iny pripad), cim pripecenejsia tym viac to prida pomazanke na chuti (taka nasladlo udena). Fazulu a cibulu dam do misy, pridam olej, ocot, sol atd. a tycovym mixerom rozmixujem na krem (ide lepsie kym je fazula este tepla). Netreba sa zlaknut jej vzhladu :), chuti fajne ked vychladne. Natieram na hrubo na cerstve pecivo. (Skusal som aj s cicerom ale pomery sa mohli trochu lisit, tiez ok).
sweter
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 31.01.2014
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa brassers » 27.02.2014

fazulova pomazanka :D
Do nutričných hodnôt počítam aj zeleninu a ovocie -> (červený grep na desiatu ako spaľovač , čo si o tom myslíte ? cca 150g/deň)
Užívateľov profilový obrázok
brassers
Príspevky: 2912
Dátum registrácie: 05.10.2012
Cash on hand: Locked
Bydlisko: BA
Bolo mu ďakované: 1 krát


Návrat na "Fitness a iné recepty (chutné kulturistické recepty)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní