Ostatná Hydina

Ostatná Hydina

Príspevokod užívateľa minervaman » 13.04.2011

Jedlá a recepty z HYDINY (kura, morka, sliepka, kačka, hus a iné)
Ak chceš byť múdrym, nauč sa rozumne spytovať, pozorne počúvať, pokojne odpovedať, a keď nemáš čo povedať, prestaň hovoriť.
/Johann Kaspar Lavater/
Užívateľov profilový obrázok
minervaman
Moderator
Príspevky: 844
Dátum registrácie: 10.02.2008
Cash on hand: Locked


Re: Ostatná Hydina - test - NEPRISPIEVAT

Príspevokod užívateľa minervaman » 13.04.2011

Recept užívateľa: wbz

Chutne morcacie stehna

Neviem ci ich jedavate ale zhodou okolnosti ich nedavno matka kupila, kedze prsia uz nemali, poviem vam je to hotova delikatesa! davno som si nedal duply z dovodu, ze mi jedlo chuti a nie ze musim. Totiz vravi sa ze morka ma 9druhov masa a stehno chuti uplne ako jemna hovadzinka, podme na recept:

priznam sa improvizoval som

500g masa som pokrajal na vacsie kusky a spolu s nasekanou cibulou ich hodil na panvicu a trochu opiekol (cca 4-5min), zaroven posypal vegetou,bazalkou, trochou mletej rasce a 1 nakrajanym cesnakom, zalial troskou bazalkoveho olivoveho oleja.

do hrnca som nalial asi 2dc vody a pridal 1 nakrajanu papriku a 3 struciky cesnaku, po zovreti pridal maso z panvice a v papiňáku nechal asi 40min. potom som si dal prvy chod a smutne skonstatoval ze je to nemastne neslane, kedze to vyzeralo ako polievka s masom, ale urobene. Zlom vsak nastal ked som si teraz po 2.5h uvedomil, ze to co stale pocujem sycat je nevypnuty sporak a maso sa celu dobu pieklo. Na moje prekvapenie vsak ostalo makke a chutovo uplne delikatne

v com je vyhoda: nizka cena, vyborna chut, vyssi obsah bielkovin (kedze nevyzera, ze by bolo napichane vodou, naopak je tuhsie)

Recept užívateľa: empisko
Morcacie prsia na KARI

Suroviny:
1 kg morcacich prs
2 250ml smotany na varenie
1 kari korenie
ryza
2 cibule
300g mrazenej zeleniny

Priprava:

Mäso
Nakrajame si cibulku na drobno a mierne oprazime. Narezeme si morcacinu na kocky pridame trochu oleja a dame ju na panvicu ku cibulke, alebo do tlakoveho hrnca podusit. Dusi sa trochu dlhsie ako kuracina.

Omacka
2 polievkove lyzice solamylu rozmiesame v cca 1dcl vody. Pridame do toho KARI korenie (ja som dal cely sacok, ale niekomu to moze byt vela, tak staci aj polovica sacka). Trochu to premixujeme a pridame 2 smotany na varenie a znova premixujeme.

Zelenina
Tu nieje co pripravovat :) Mrazenu zeleninu hodime do vriacej a osolenej vody a ked sa spravi tak ju vypneme a vylejeme z hrnca vodu :))

ALL IN ONE

Mäso zmiesame so zeleninou a zalejeme omackou. Trosku to povarime na miernom plameni, a omacka nam zacne hustnut. Ked je to v pozadovanej konzistencii, tak to vypneme.

Podavat sa to moze s ryzou, alebo zemiakmi. Komu co chuti.....

Takto si pripravite jedlo na cca 2-3 dni, s tym ,ze mozte jest mäso 2 x denne.
Ak chceš byť múdrym, nauč sa rozumne spytovať, pozorne počúvať, pokojne odpovedať, a keď nemáš čo povedať, prestaň hovoriť.
/Johann Kaspar Lavater/
Užívateľov profilový obrázok
minervaman
Moderator
Príspevky: 844
Dátum registrácie: 10.02.2008
Cash on hand: Locked


Návrat na "Fitness a iné recepty (chutné kulturistické recepty)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní