Hovädzina

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa aesthetic » 30.10.2013

:-o ja kupujem pekné čisté stehno tak nevím no ak to vôbec je stehno a ked to udusím je to chutné a makké o.O
get ripped or die mirin
Užívateľov profilový obrázok
aesthetic
Príspevky: 330
Dátum registrácie: 13.02.2013
Cash on hand: Locked


Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa De.Wo » 30.10.2013

ja ked si predstavim ze som niekedy kazdy den daval za obed 3,50/4eu a za to mozem mat 300g hovadziny...ryza zelenina...tak am ide roztrhat...jasne ue nie svieckovu ale take klasika pliecko stehno atd stoji okolo 8.60eu kilo...s tym ze obcas je v akcii falosna svieckova za 10eu...
,,Change Your Words Change Your World,,
De.Wo - http://www.posilnovanie.sk/viewtopic.php?f=9&t=16330
Užívateľov profilový obrázok
De.Wo
Príspevky: 195
Dátum registrácie: 05.09.2013
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Petrzalka

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa aesthetic » 30.10.2013

Obrázok

ja takéto kúpim :D to je asi gut nejak sa nevyznám do tej hovädziny, ale tak je to snád gut, akurát neviem žiadný recept tak to nakorením a dusím :mrgreen:
get ripped or die mirin
Užívateľov profilový obrázok
aesthetic
Príspevky: 330
Dátum registrácie: 13.02.2013
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa maco1985 » 06.01.2014

Hovadzie je moje najoblubenejsie maso.

Tu je prvy z mojich receptov na hovadzie dusene:

tlakovy hrniec 6 litorv minimalne, panvica, noz
1,2kg hovadzie zadne alebo mocing (nic drahe)
5 mrkiev
5 zemiakov
1-2 petrzlen
1/2-1 kalerab
kusok zeleru (aby sa to vyrovnalo petrzlenu)
3 cibule

Zaklad je maso, cibula, mrkva, zemiaky. Ak nie je ostatna zelenina nevadi ale bolo by to lepsie.

Korenie podla chuti.. pouzivam (nikdy nie to iste a nikdy nie viac ako 4 spolu) chili, cierne korenie, rasca, oregano, majoran, sol

1. zeleninu okrem cibule nakrajame ako chceme.. podla nalady.
2. cibulu nakrajame na jemno
3. maso nakrajame na vacsie kocky
4. do tlakoveho hrnca dame olej aby pokryl cele dno a zlahka oprazime cibulu
5. na panvicu dame rozpalit bravcovu mast a poukladame masove kocky tak aby medzi nimi bol priestor, aby sme mohli maso obracat, ked je opecene a uzavrete a nezacalo sa dusit (bude to niekolko varok), po rozpaleni masti staci miernejsi plamen/ohrev
6. hotovu varku hodime do tlakoveho hrnca a prekryjeme trochou zeleniny, trochu okorenime.
7. pokracujeme s dalsou varkou az kym nemame vsetko maso a zeleninu v hrnci.. postupne to vrstvime a korenime..
8. hrniec sa moze zatial rozohrievat, treba doliat trochu vody ale iba tolko aby vsetky suroviny boli vo vode
9. hrniec uzavrieme a po natlakovani na vysokom tlaku dusime 1 hodinu na nizkom plameni/stupni, po hodine odlozime na 15 minut z ohrevu a mozme odtlakovat a konzumovat.

Tato davka by mala vydrzat zopar dni ;). Bude to mat konzistenciu hustej polievky.
Pozor na zeny.. ma to afrodiziakalne ucinky.
No easy way out.
www.facebook.com/vzpieraniebratislava
Moj blog: matejpolak.blog.sme.sk
Moj log: www.posilnovanie.sk/viewtopic.php?f=4&t=16529
maco1985
Príspevky: 94
Dátum registrácie: 02.01.2014
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Rocky77 » 14.04.2014

Chcem sa spytat na hovadzie a ciastocne aj na lososa ci je vhodne ho jest surove ? mam na mysli tatarske bifteky ... cital som si o paleo diete vraj je velmi zdrava , nie ze by som nou chcel zacat ale dost mi chuti napr. hovadzi abo lososovy tatarak :D na druhu stranu zasa citam o rizikach jedenia suroveho masa roznych bakteriach a pasomnicach a co ja viem coho , kupujem maso len z masiarstva hovadziu svieckovu pravu iba, ryby normalne v supermarkete ...je teda vhodne jest tak 2x do tyzdna surove maso ci ho mam radsej tepelne spracovavat ? :wink:
Rocky77
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 19.10.2013
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa pepo88 » 15.04.2014

beeftek som mal 2x v zivote a v drahsej restike.. v nejakom pajzli by som sa asi bal :) a som sa zamiloval do tej chuti :) sam sa ho bojim spravit kedze sa bojim ze dodrbem chut a nebude mi chutit :D pokial je kvalitne maso, asi sa nemas coho bat
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Neusohl » 18.04.2014

sam sa ho bojim spravit kedze sa bojim ze dodrbem chut a nebude mi chutit :D
nemalo by to byť naopak? :wink: nikto predsa netrafí chuť, ktorá ti chutí ako TY sám :007
preto nenavštevujem reštaurácie, kde je urobený biftek. Najlepšie doma, alebo neochutení s možnosťou prispôsobenia pre seba. :007
"Buď bojovníkom a zabi túžbu, tú silnú nepriatelku duše." (Bhagavadgita 3.43)
Nebuď idiot a nekupuj suplementy, ktoré sú drahšie ako by mali byť - nenechaj sa okoňovať!
Užívateľov profilový obrázok
Neusohl
Príspevky: 1294
Dátum registrácie: 06.04.2011
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Banská Bystrica
Bolo mu ďakované: 1 krát

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa pepo88 » 23.04.2014

ked ja ani neviem co tam ma ist a tak dalej :)
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa culo21 » 17.08.2014

Skúšali ste niekto urobiť doma homemade beef jerky v susicke na ovocie alebo v rúre ? Našiel som nejaké recepty na nete a rozmýšľam ze by som to vyskúšal :)
Brucho sa nerobi v posilovni ale v kuchyni ;)
Užívateľov profilový obrázok
culo21
Príspevky: 349
Dátum registrácie: 30.01.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava okolie

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa pepo88 » 19.08.2014

to ma nenapadlo.. ale super napad! potom napis ako to dopadlo.. kludne aj SS :)
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Petra90 » 20.08.2014

Nasi to uz robili....vtedy este ma to nejak extra nezaujimalo, ale viem ze to nakorenili na cca 24 hodin odlezali a potom rezali a susili...trvalo to dlho, pretoze sme to robili v rure ale bolo to dobre,ako origos. Teraz ked si to pripomenul sa popytam nato
Petra90
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 30.06.2014
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa culo21 » 20.08.2014

Pepo: napr tu http://www.recepty.cz/recept/susene-maso-11594 :007

ako susicka by nebola problem a rura uz vobec nie no trocha mam strach z toho aby to bolo dokladne vysusenem upravene a nechytil som po tyzdni z konzumacie nejaku slmonelozu
Brucho sa nerobi v posilovni ale v kuchyni ;)
Užívateľov profilový obrázok
culo21
Príspevky: 349
Dátum registrácie: 30.01.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava okolie

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Petra90 » 20.08.2014

Ste ma nato namotali, uz mam maso idem nato :twisted:
Petra90
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 30.06.2014
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa culo21 » 21.08.2014

Petra daj potom vediet a samozrejme aj foto :P :007
Ste ma nato namotali, uz mam maso idem nato :twisted:
Brucho sa nerobi v posilovni ale v kuchyni ;)
Užívateľov profilový obrázok
culo21
Príspevky: 349
Dátum registrácie: 30.01.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava okolie

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Petra90 » 22.08.2014

Taaakže hotovo, podarilo sa :D

presne podla receptu, ktorý dal culo - ten sa mi zdal najlepší....
krajanie.jpg
krajanie.jpg (76.97 KiB) 2574 zobrazení
ja som pridala ešte kurkumu a bulharskú čubricu....
mäso je viac chrumkavé, cca ako čipsy, nie gumové ako to kupované a chutí tak "naozajstne"
O pár dní budem robiť druhú várku :mrgreen:
Prílohy
marinovanie.jpg
marinovanie.jpg (67.7 KiB) 2574 zobrazení
pecenie 1.jpg
pecenie 1.jpg (58.37 KiB) 2574 zobrazení
pecenie 2.jpg
pecenie 2.jpg (64.45 KiB) 2574 zobrazení
pecenie 3.jpg
pecenie 3.jpg (57.74 KiB) 2574 zobrazení
hotovo 1.jpg
hotovo 1.jpg (53.87 KiB) 2574 zobrazení
hotovo 2.jpg
hotovo 2.jpg (59.24 KiB) 2574 zobrazení
Petra90
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 30.06.2014
Cash on hand: Locked


Návrat na "Fitness a iné recepty (chutné kulturistické recepty)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní