Hovädzina

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa osimk » 30.07.2011

nebude to ziaden velky recept, ale skor sposob, ako si hovadzie robim ja. najcatejsie a mam to aj najradsej - steak, pripadne placky z mleteho hovadzieho. zalezi od toho, ake maso sa mi podari kupit. ak je fakt pekne, tak z neho robim steak. necham si vzdy hrubsie platky, minimalne 2cm, posolim ich, pokorenim a az potom ten steak chytim a zacnem do neho to korenie a sol akoby vtlacat, pripadne to jemne preklepem, nech sa to dostane dnu. dam na panvicu (cim masivnejsia a hrubsia, tym lepsia, aby salala viac tepla a lepsie sa rozzhavila) olej, necham rozpalit a dam tam ten steak. dolezite je, aby sa to nerobilo dlho, tak 2 minuty z jednej strany, 2 minuty z druhej, zas 2 minuty z jednej a 2 minuty z druhej. ja to otacam takto radsej, aby sa mi to neprichytilo. potom to vyberiem, narezem z kraja a ked vidim, ze je to vnutri uz take jemne ruzove, nie krvave, tak som spokojny a valim to do seba:))

to mlete maso zas robim tak, ze kupim bud uz pomlete alebo si pomeliem doma, dam tam sol, korenie, vela cesnaku, poriadne premackam rukami a urobim placky.. zas take aspon 2 cm a potom opekam rovnako ako tie steaky.. da sa to rychlejsie jest, kedze to netreba tak zut:))

akurat ma taketo mlete maso caka v kuchyni, tak idem na to :D
osimk
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 27.03.2010
Cash on hand: Locked


Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Igor Intensity Illés » 04.08.2011

Domáci Diétny Chilli Con Carne Ala Igor Illés


Tento receptík si robievamm počas diéty raz denne v príprave na súťaž , zväčša je to večera po tréningu , ale stáva sa , že to padne na obed . Zo začiatku tam sú všetky ingrediencie ale postupne ich vysádzam a ostáva tam len mäso a fazuľové struky .

Suroviny :

- Mleté hovädzie mäso ( ja používam zadné stehno , myslím že do diéty sa hodí s hľadiska obsahu tuku a nutričných hodnôt najviac , je zdrojom Creatínu , čo je taktiež veľmi podstatná zložka v tréningovom režime kulturistu)
- Fazuľové struky ( Ja volím struky s obchodných reťazcov Lidl )
- Pražená fazuľa v CHilli Omáčke ( je to konzervovaná fazuľa, je zdrojom komplexných sacharidov , paradajková omáčka je taktiež veľmi zdravá obsahuje silný antioxidant lykopén )
- Sójové mäso ( môžete si tam dať drť, kúsky, pásiky, možností je veľa)
- Chilli Korenie mleté
- soľ
- Čierne korenie nové

Postup :

Rozpálime si teflónovú panvicu , alebo hlbokú Wok panvicu . Dáme do nej lyžičku oleja , to sa však robiť nemusí . Pridáme hovädzie mäso a necháme prikryté dusiť 10-15min . Po 15 min. zvýšime stupeň ohrevu na vyšší , aby nám mäsko trochu začalo tmavnúť a opekať sa . Pridáme fazuľové struky a opať necháme variť cca 5 min. Zatiaľ si pripravíme horúcu vodu a zalejeme ňou sójové mäso . Po 5 minútach pridáme túto naboptanú hmotu k fazuľovým strukom a hovädziemu mäsu . Premiešame ! Okoreníme , osolime , posypeme chilli korením podľa vlastnej chuti . Po dovarení , keď už iba sporák dovára zmes mäsa a strukov , pridáme do nej plechovku fazuľovej zmesi s omáčkou , paradajkou s chilli .

Premiešame a podávame...

Dobrú chuť ...
Kulturistika je najdrahší šport na svete. Môžeš ju buď milovať alebo nenávidieť. Preto treba eliminovať všetky negatívne faktory, ktoré Ťa môžu ohroziť. Medzi iným aj vlastnú nevedomosť!!!
Užívateľov profilový obrázok
Igor Intensity Illés
Príspevky: 1816
Dátum registrácie: 02.08.2011
Cash on hand: Locked
Bydlisko: S.H.Vajanského Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa SKCone » 26.08.2011

Chlapi, zajtra idem robiť steaky a potreboval by som poradiť z nejakou fajn omáčkou k tomu...
viem že je toho plný net ale chcem niečo z vašich vlastných receptov...
Užívateľov profilový obrázok
SKCone
Príspevky: 67
Dátum registrácie: 05.08.2011
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Souba » 30.08.2011

kecup+horcica+med+stipka soli+korenie+olivovy olej
The easy day was yesterday!!!
Užívateľov profilový obrázok
Souba
Príspevky: 647
Dátum registrácie: 02.07.2010
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa cetrix » 22.12.2012

Moje hovädzie chilli con carne

potrebujeme:
cibuľu
cesnak
mleté hovädzie mäso (ja som pomlel hov. predné)
fazuľovú konzervu
paradajkový pretlak
korenie, chilli, soľ

na olivovom oleji treba usmažiť cibuľu, hodiť na to hov. mäso, keď pustí šťavu, pridať korenie, chilli, pretlak, cesnak a po 20 min osoliť a pridať fazuľovú konzervu. Takto povariť asi hodinu.
Tu mám foto hotového jedla s cestovinami :007
Prílohy
Chili_con_carne.JPG
Chili_con_carne.JPG (75.61 KiB) 5660 zobrazení
hov_predne_mlete.JPG
hov_predne_mlete.JPG (44.93 KiB) 5660 zobrazení
cetrix
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 27.10.2012
Cash on hand: Locked
Bolo mu ďakované: 1 krát

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa tommydr » 04.01.2013

Ja som si akurát pripravil hovädzie mäso. Porezal som ho na plátky, každý plátok mal tak 2cm, do dózy som dal na spodok olivový olej, položil mäso, okorenil ho, osolil (už podľa vašej chuti), otočil som ho a to isté, na vrch polial olivovým olejom, to isté spravil s druhou várkou mäsa, dózu som zavrel a nechal som na trošku, nech do seba vsiakne tie ingrediencie. Spravil som si k tomu klasicky ryžu a zemiaky. Zemiaky som očistil, porezal na kocky a dal variť. Mäso som vybral, položil na panvicu a tak 2,5 minútky z jednej a druhej strany, potom ešte raz tak, aby nebolo úplne krvavé. Zemiaky (už uvarené) som dal do tej dózy, kde bol ten olej a koreniny, premiešal som to tam a potom som ich hodil na panvicu. Na tanier som si už dal spravený steak, zemiaky, ryžu a na bok tú omáčku, čo písal Souba.
Užívateľov profilový obrázok
tommydr
Príspevky: 67
Dátum registrácie: 08.05.2012
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa I<3Girls » 27.01.2013

Včera som skúšal tento recept:

http://www.akosatorobi.sk/video/2364/fa ... o-zemiakmi" onclick="window.open(this.href);return false;

Odporúčam, chuťovo výborné, ideálne ako potréningové jedlo. Použil som 300 g čistej falošnej sviečkovej.

Obrázok
Existujú tri životné zásady, ako sa stať anabolickým a to sú tréning, výživa a spánok. Všetky tri musia byť zosúladené, ak chcete byť úspešní v budovaní seriózneho svalstva.
Užívateľov profilový obrázok
I<3Girls
Príspevky: 1822
Dátum registrácie: 24.03.2008
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa nordic » 31.01.2013

jedáva niekto ak hovädziu pečeň ?
nordic
Príspevky: 130
Dátum registrácie: 21.01.2011
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Paťo22 » 05.03.2013

páni, čo je to falošná roštenka ? maminka mi ju kupuje občas v coop jednote, a niekedy v lidl zadné hovädzie bez kosti.. tipujem že to zadné bez kosti je natom lepšie s tukom, ale stále neviem čo je falošná roštenka.. niekde som čítal, že je to druhé najkvalitnejšie mäso po sviečkovej.. iný zase píšu že je to roštenka, ale tá je s tukom natom veľmi zle.. neviem ako to je teraz..
Paťo22
Príspevky: 1296
Dátum registrácie: 14.08.2012
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa bomberman » 31.05.2013

falošná roštenka asi nie, ale falošná sviečková. to je vlastne zadné hovädzie stehno, z vnútornej strany stehna, je kvalitné. má aj málo tuku, aspoň viditeľného. tabuľky nepozerám. roštenka je zase niečo iné. to už je menej kvalitné a viac tučné mäso, aspoň viditeľný tuk tam je, také to prerastanie. je to tá oblasť v oblasti chrbta za prednými nohami a pred zadnými. teda tebe kupuje falošnú sviečkovú a to je veľmi kvalitné mäso.
bomberman
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Paťo22 » 31.05.2013

jáj ano, falošnú sviečkovú som myslel :D len som si myslel (niekde som videl napísané) že falošná sviečková = roštenka. ale aj ja som si myslel že je to niečo ine.. díky za objasnenie :007
Paťo22
Príspevky: 1296
Dátum registrácie: 14.08.2012
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa aesthetic » 29.10.2013

inač tá hovädzina je cenovo pomaly jak kuracina :D dnes som bol v kauflande a tam sa asi oplatí nakupovať najviac čo sa týka takýchto hypermarketov
get ripped or die mirin
Užívateľov profilový obrázok
aesthetic
Príspevky: 330
Dátum registrácie: 13.02.2013
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa pepo88 » 30.10.2013

podla toho aku hovadzinu kupujes.. svieckova, alebo falosna svieckova je minimalne dvakrat drahsia ako kuracie prsia :)
za cenu kuracich prs kupis maximalne hovadzi vyrez :D
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa aesthetic » 30.10.2013

stehno :D
get ripped or die mirin
Užívateľov profilový obrázok
aesthetic
Príspevky: 330
Dátum registrácie: 13.02.2013
Cash on hand: Locked

Re: Hovädzina

Príspevokod užívateľa Lyandrol » 30.10.2013

to aj tak chuti potom :D .same šlachy fuj
NEŽELÁM SI ABY STE DAVALI MOJ OSOBNÝ KONTAKT (tí ktorí ma poznate) HOCIKOMU Z FORA AJ MIMO FORA BEZ MOJHO SUHLASU.
Lyandrol
Moderator
Príspevky: 12176
Dátum registrácie: 07.05.2010
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Anabolic city
Bolo mu ďakované: 2 krát


Návrat na "Fitness a iné recepty (chutné kulturistické recepty)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní