Bravčovina

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa cetrix » 12.11.2012

Bravčové fašírky so zeleninou

1,5kg bravčového mäsa, 2 cibuľe, malý kel, 1kg mrkvy.
Zeleniu som postrúhal na kuchynskom robote, všetko ostatné som pomixoval (dá sa to kľudne aj pomlieť, ale keď som už použil kuch. robot....)
Treba pridať sol, čierne korenie, trocha majoránky, granulovaný cesnak a ja som placky/guľky (ploskáče...) piekol na papiery na pečenie v trúbe, posypal som to sezamovými zrnkami a hotovo.
Niekedy mi dobre padne aj iné ako kuracie prsia :twisted:
Prílohy
11_11_2012_BravFasirky3.jpg
11_11_2012_BravFasirky3.jpg (155.21 KiB) 4277 zobrazení
11_11_2012_BravFasirky2.jpg
11_11_2012_BravFasirky2.jpg (137.27 KiB) 4277 zobrazení
11_11_2012_BravFasirky1.jpg
11_11_2012_BravFasirky1.jpg (122.29 KiB) 4277 zobrazení
cetrix
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 27.10.2012
Cash on hand: Locked
Bolo mu ďakované: 1 krát


Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa mrenek » 05.01.2013

Dá sa krkovička robiť aj na panvici? Ako dlho sa robí? Bude dobrá? dik
mrenek
Príspevky: 571
Dátum registrácie: 05.11.2009
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa Spilner » 05.01.2013

dnes som si robil bravcove kare zo sampionmi a smotanov bolo to vinikajuce postup :
kare si nakrajame na platky osmazime na trochu oleji ked je osmazene ulozime na plech na tej panvici kde sme smazili maso pridame cibulku osmazime a pridam sampioni potom to dame na meso co mame na plechu + pridame platok sunky syra a v nadobe si rozmiesame smotanu a trochu horcice a na kazdy platok masa dame za lizicu a dame zapiect do ruri podavame z rizov a chuti to vyborne ODPORUCAM VYSKUSAT
Spilner
Príspevky: 129
Dátum registrácie: 24.09.2012
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa homar » 05.01.2013

Dá sa krkovička robiť aj na panvici? Ako dlho sa robí? Bude dobrá? dik
tak neni to moc diétne mäso, ale krkovička chutí na panvici super, čo sa chuti týka tak asi najlepšie bravčové pre mňa :007 , ale nejem ho už vôbec kôli vysokému obsahu tuku
R.C.: “Train harder and grow bigger.”
Užívateľov profilový obrázok
homar
Príspevky: 3355
Dátum registrácie: 29.05.2008
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava
Poďakoval: 33 krát
Bolo mu ďakované: 23 krát
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa TaĎuri » 05.01.2013

Dá sa krkovička robiť aj na panvici? Ako dlho sa robí? Bude dobrá? dik
tak neni to moc diétne mäso, ale krkovička chutí na panvici super, čo sa chuti týka tak asi najlepšie bravčové pre mňa :007 , ale nejem ho už vôbec kôli vysokému obsahu tuku
Nj krkovička je čo sa týka pomeru blbá, pomenej bielkovín a pomerne dosť tukov ale raz za čas sa dá. Cez vianočné trhy grilovanú :013
TaĎuri
Príspevky: 421
Dátum registrácie: 23.07.2012
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa homar » 05.01.2013

dnes som si robil bravcove kare zo sampionmi a smotanov bolo to vinikajuce postup :
kare si nakrajame na platky osmazime na trochu oleji ked je osmazene ulozime na plech na tej panvici kde sme smazili maso pridame cibulku osmazime a pridam sampioni potom to dame na meso co mame na plechu + pridame platok sunky syra a v nadobe si rozmiesame smotanu a trochu horcice a na kazdy platok masa dame za lizicu a dame zapiect do ruri podavame z rizov a chuti to vyborne ODPORUCAM VYSKUSAT
znie to dobre, aj keď by som to skúsil skôr s kuracími ceckami :007

a ešte drobnosť, neuraz sa, ale DPČ rob niečo s tou gramatikou, však sa to nedá čítať :evil:
R.C.: “Train harder and grow bigger.”
Užívateľov profilový obrázok
homar
Príspevky: 3355
Dátum registrácie: 29.05.2008
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava
Poďakoval: 33 krát
Bolo mu ďakované: 23 krát
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa Jureck0 » 22.11.2013

aké hodnoty má bravčové plece? pozeral som do troch kalorických kalkulačiek a každá vyhadzuje iné čísla hlavne čo sa tuku týka.Dik
Užívateľov profilový obrázok
Jureck0
Príspevky: 1333
Dátum registrácie: 07.10.2013
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa Petra90 » 01.08.2014

Jeden recept z vikendu, nie zrovna do diety :D :D

Prasiatko očistíme, vykocháme a naložíme (marináda podľa vlastnej chuti). Do prasiatka sme dali cca 4kg ryže, cibule, zeleniny a uvarenú hlavu a zašili...
Vložíme do plechu a alobalom poriadne zabalíme.
Medzi tým si v ohnisku spravíme cca 2-hodinovú pahrebu a plech položíme na ňu.

Jamu z ohniska zakrijeme plechom a na ňom založíme nový oheň, ktorý udržujeme stále silný cca 6 hodín.
Prasiatko vyberieme hotovo :D :D :D
Prílohy
10572189_799398596758971_792240522_n.jpg
10572189_799398596758971_792240522_n.jpg (31.27 KiB) 2921 zobrazení
10551950_799398620092302_151758602_n.jpg
10551950_799398620092302_151758602_n.jpg (33.85 KiB) 2921 zobrazení
Petra90
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 30.06.2014
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa heartattack » 09.08.2014

mnam :)
Fuck skinny get huge...
heartattack
Príspevky: 479
Dátum registrácie: 05.06.2014
Cash on hand: Locked
Bolo mu ďakované: 1 krát

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa Petra90 » 23.10.2014

tak zasa som piekla :D Bravčové hamburgery. Žemla - kaiserka domáca, recept rovnaký ako pri mojom chlebe z ovsených vločiek - v sekcii Pečivo :D len viac vločiek. 1 kaiserka cca 50g hotová takže sacharidovo ok celkom. a Mäso klasika - bravč. stehno + vajce+koreniny+por+petržlenka na grile
Prílohy
10744598_840563189309178_1088441242_n.jpg
10744598_840563189309178_1088441242_n.jpg (43.86 KiB) 2629 zobrazení
10735897_840563079309189_1914589092_n.jpg
10735897_840563079309189_1914589092_n.jpg (54.29 KiB) 2629 zobrazení
Petra90
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 30.06.2014
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa culo21 » 23.10.2014

Najprv som myslel ze ta kaiserka tam ani neni vyzera rovnako na prvy pohlad ako to maso :D
Ale inak dal by som si :007
Brucho sa nerobi v posilovni ale v kuchyni ;)
Užívateľov profilový obrázok
culo21
Príspevky: 349
Dátum registrácie: 30.01.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava okolie

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa fitness.je.super » 03.02.2015

aké má presné výživové hodnoty ? :) lebo jedávam karé stále :) ale na vela spôsobov....
fitness.je.super
Príspevky: 57
Dátum registrácie: 31.12.2014
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa fitness.je.super » 03.02.2015

a niečo som vynúril :D :D

B.Karé má na 100g: 939 KJ, 224 Kcal, 19,9- Bielkoviny, 0,1- Sacharidy, 18,4- Tuky
B.Pliecko ma na 100g: 1191 KJ, 285 Kcal, 17,1- biel., 0,1- sach., 23,7- tuk.....si myslím že slúšné....pekná objemovečka sa dá spraviť :)
fitness.je.super
Príspevky: 57
Dátum registrácie: 31.12.2014
Cash on hand: Locked

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa Qpkqkma » 03.02.2015

kare je fajn, podla kalorickych tab. ma kare na 100g: 21g B, 8g T
podla zahranicnych ma este menej T:
https://www.fatsecret.com/calories-nutr ... enderloin)
Qpkqkma
Príspevky: 184
Dátum registrácie: 26.03.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: ZA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bravčovina

Príspevokod užívateľa fitness.je.super » 08.02.2015

Karé v marináde:
marináda(klasika):kečup,horčica,med,soľ,ml.č.korenie,chili :D
Karé si nakrájam na rezance/kocky/rezne a dám do marinády na 12-15hodín, ked mäsko vytiahnem a hodím na panvicu je mäkké a štavnaté (y)
Mäso mi tak najviac chutí :)
fitness.je.super
Príspevky: 57
Dátum registrácie: 31.12.2014
Cash on hand: Locked


Návrat na "Fitness a iné recepty (chutné kulturistické recepty)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní