Strukoviny

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa brassers » 27.02.2014

fazulova pomazanka :D
Do nutričných hodnôt počítam aj zeleninu a ovocie -> (červený grep na desiatu ako spaľovač , čo si o tom myslíte ? cca 150g/deň)
Užívateľov profilový obrázok
brassers
Príspevky: 2912
Dátum registrácie: 05.10.2012
Cash on hand: Locked
Bydlisko: BA
Bolo mu ďakované: 1 krát


Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa miroslav.kavcak » 03.05.2014

Polievka zo zelenej fazulky

150 g zelenej fazulky
25 g neochuteny protein
1 ks mensia cibulka
1ks cesnak
Cca 3 g oleja
korenie podla chuti
Ocot

Fazulku som nechal 10 minut povarit. Vo woku som na minimalnom mnozstve oleja orestoval cervenu cibulku do ktorej som nasledne pridal fazulku a prelisovany cesnak, sol, ocot a korenie ( cierne korenie, cervena paprika jemna i paliva, kopor) . Po chvilke varenia som do toho vlial v malom mnozstve vody rozmixovany protein a nechal som to cele prejst varom. Po vychladnuti cela zmes trochy zhrudkovatela, ale ide to relativne rozmiesat a na chuti jej to neubralo. Nie je to nic vynimocne, ale do diety je to pre mna trochu zmena. Hodnoty : 170 kcal, B : 22, S 12, T 5 .
Prílohy
fazulka.jpg
fazulka.jpg (273.68 KiB) 1986 zobrazení
V prípade podozrenia, že niektorý užívateľ svojim príspevkom porušil pravidlá fóra, stačí príspevok nahlásiť a ja už zjednám nápravu.
Užívateľov profilový obrázok
miroslav.kavcak
Moderator
Príspevky: 2358
Dátum registrácie: 23.05.2011
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Poprad
Poďakoval: 24 krát
Bolo mu ďakované: 226 krát

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa adamo » 03.05.2014

Proteinovu polievku si zabil :D zachvilu tu budu rezne obalovane v proteine :D
nequotuj prispevky nad sebou debil
Užívateľov profilový obrázok
adamo
Príspevky: 2856
Dátum registrácie: 16.08.2009
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa miroslav.kavcak » 03.05.2014

:-D :-D :-D Sa smej ... ale potom som to este cele rozmixoval a fakt mi to chutilo :-D. Mam vela neochuteneho proteinu a dostal som chut experimentovat :-D.
V prípade podozrenia, že niektorý užívateľ svojim príspevkom porušil pravidlá fóra, stačí príspevok nahlásiť a ja už zjednám nápravu.
Užívateľov profilový obrázok
miroslav.kavcak
Moderator
Príspevky: 2358
Dátum registrácie: 23.05.2011
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Poprad
Poďakoval: 24 krát
Bolo mu ďakované: 226 krát

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa sweter » 05.05.2014

lusky moozem, skoda ze namaju viac bielkovin (napr. ako klasicka fazula), ja ich vacsinou len osmahnem na panvici a k tomu volske oka alebo ich zapecem so smotanou a syrom v jenskom skle, to je supa.

Posielam moje top 2 jedla z cicera, na indicky sposob:
http://varecha.pravda.sk/recepty/cicer- ... ecept.html
- k tomu bud tortila placky, opekane zemiaky alebo ryza

...a salat z cicera, medu, rukoly atd:
http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/ ... salat.html
- samotne alebo s pecivom
sweter
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 31.01.2014
Cash on hand: Locked

Re: Strukoviny

Príspevokod užívateľa Lupask » 23.11.2014

Ja velmi rad varievam strukoviny :) a uplne najradsej sosovicu
Ma sice dost sacharidov ale co uz clovek v objemovke nespravi. Ja to rad robim vo forme hustej polievky, chutovo je super a navyse vydrzi aj v chladnicke 2-3 dni takze sa da urobit vacsie mnozstvo vopred. Mnozstva co tu idem pisat si samozrejme kazdy upravi podla chuti atd.

Potrebujes:
  • suchu sosovicu
  • koreniny
  • maslo
  • mrkvu
  • zemiak
  • optional: cibulu, klobasku/parku
Postup je takyto:
Den vopred treba vodou zaliat sosovicu, povedzme ze 150g (suchej) je pre 1 cloveka ok. Ona narastie asi na 2-nasobok objemu tym ze natiahne vodu tak treba pouzit dost velku nadobu. Je dobre vodu zo dva razy aj vyliat, oplachnut to a dat novu. To klicenie niektori vynechavaju (kedze sa uvari aj bez toho) ale nie je to dobry napad lebo strukoviny obsahuju kyselinu fytovu a enzymove inhibitory ktore stazuju travenie a zhorsuju vstrebavanie vyzivnych latok, no a za ten cas co sosovica klici ich obsah ide dolu. Nechat to normalne v miestnosti (moze byt aj otvorene).

Do hrnca dat trochu masla (alebo oleja) a na velmi malom ohni roztopit. Do toho masla teraz pridat koreniny (ja davam trochu z cierneho korenia, bieleho a noveho - vsetko mlete aby nebolo treba nahanat tie bobulky po tanieri, tiez rascu a kto chce aj paprika moze byt ale nie vela). Kto ma rad moze sa dat aj mensia cibula nakrajana a na tom oleji to trocha oskvarit ale podla mna to nie je ono :) Tie koreniny chvilku ohriat s maslom - lepsie sa uvolnuju chute a u papriky aj farba. Pripadne kto to chce ocheatovat moze si este pred pridanim cibul k tomu opiect nejaku klobasku alebo sunku, v nudzi aj lepsi parok je dobry. Ak sa ide opiect nieco masite, koreniny pridat az po opeceni lebo zhoria a zhorknu.

Ked sa to cele chvilku ohreje (to korenie max 3-4 min aby nezhorelo) treba zdvihnut teplotu a nasypat tam naklicenu sosovicu a doliat vodou tak aby bola hladina 2-3 cm nad nou a zakryt. Pozor aby nevyliezla z hrnca, tie proteiny co sa uvolnia do vody radi penia - sem tam to treba skontrolovat a pomiesat. Varit cca pol hodinu, pridat na kocky pokrajanu mrkvu a pripadne na kusky pokrajany 1 zemiak, pridat este vodu a varit dalej. Ked usudime ze uz vsetko zmaklo (15-20 min), pridat trocha vegety a osolit podla chuti.
Hotovo :wink:

Tento postup sa da uplatnit na hocijake strukoviny, v pripade hrachu je fajn na konci aj majoranku hodit, do fazule moze ist bobkovy list.
Vitaminy pre ekonomov: prehladova tabulka pozri http://goo.gl/Yc81Nj
Zoznam roznych vitaminovych preparatov aj s cenami, + zinok, D3, karotenoidy a horcik
Užívateľov profilový obrázok
Lupask
Príspevky: 128
Dátum registrácie: 14.09.2012
Cash on hand: Locked
Poďakoval: 2 krát
Bolo mu ďakované: 3 krát


Návrat na "Fitness a iné recepty (chutné kulturistické recepty)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní