Krvne testy

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa Pipač » 16.03.2011

Bez tukov to nejde... napr. Pre lifterov su sacharidove vlny kardinalna hlupost, pokial sa ten co ich zostavuje nezamera aj na prijem energie z tukov, tie su nevyhnutne ako zdroj energie, ale aj dalsich miktlrozivin a stimulator hormonalnej sustavy.
Ale dost uz..sme OT :)
,,cesta je cieľ/cieľ je cesta"
Užívateľov profilový obrázok
Pipač
Príspevky: 3223
Dátum registrácie: 17.08.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Lednicke Rovne
Kontaktovať užívateľa:


Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa miso sk8 » 27.03.2011

este mam taku otazku...vsimol som si az teraz, ze na niektorych protakoch (konkretne myofusion od gaspari) je v nutric. hodnotach aj choesterol. WTF? protein zvysuje hladinu cholesterolu? Zleho ci dobreho? Na 36g je tam 30mg cholesterolu. Moze mi to niekto prosim vysvetlit? :)
Užívateľov profilový obrázok
miso sk8
Príspevky: 1489
Dátum registrácie: 03.05.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Bratislava
Poďakoval: 6 krát
Bolo mu ďakované: 1 krát
Kontaktovať užívateľa:

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa hado20 » 09.05.2011

takže bol som na testy s pečeňou, keďže ju mám trošku zväčšenú (je to hraničné)
bilirubín - 3-25 ja mám 40,1
cholesterol - 3,73
HDL chol. - 1,4
železo 4-24 - ja 23

ako bilirubín sa už rieši (ďalší odber do KE), vraj to môže byť genetická porucha pečene, nič viac k tomu neviem....

zaujímavé je, že ešte pred viac ako 2 rokmi som mal chol. 2,2, potom som začal cvičiť a jesť mäso, vajcia a celkovo viac jesť...
tak sa chcem spýtať z čoho sa vlastne zvyšuje cholesterol mastné jedla, sladkosti?
ale vtedy som mal tiež HDL 1, čo nebolo nič moc....
dá sa vôbec znížiť "zlý" chol.?
hado20
Príspevky: 206
Dátum registrácie: 23.08.2009
Cash on hand: Locked
Poďakoval: 1 krát

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa hezaksvk » 28.03.2013

Som bol dnes na odber - krv,moč. (17 ročná prehliadka)
Moč bol v poriadku ale krv nie.
zvýšené AST 1,.. (nor. do 0,58) a dalšie veci. Vyšetrovala to mama takže si viete predstavit aký monológ som dostal aj od nej, aj oddoktorky, ohladom doplnkov výživy. :evil: Vraj je tam niečo dosť zvýšené aj s pečeňou. zaujímavé je že z doplnkov som bral kreatin pred min.3mesiacmi, gainer a protein striedam a beriem ho len raz za den a aj to len v tréningový den(Bulk a Mutant Whey), amináče 10g po tréningu (Amino growth).
Tlak som mal v ambulancií dosť vysoký, pravdepodobne len z rečí pretože potom predvečerom doma bol v pohode. Fakt nechápem čím to može byť. Zdravo sa stravujem a išiel som tam s myšlienkami že to bdue ukážkové pri zdravom štýle.
Čo odporúčate ? .. už takto priberám/naberám hrozne pomaly pri pomerne dobrej strave a doplnkoch, neviem či by bol vobec progres keby vysadím doplnky...
Človek zdravo žere, cvičí a nakoniec má horšie výsledky! :evil:
Naposledy upravil/-a hezaksvk v 29.03.2013, upravené celkom 1 krát.
ON WAY TO AESTHETIC! // Get ripped or die mirin'
Užívateľov profilový obrázok
hezaksvk
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 02.03.2013
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Earth

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa pepo88 » 28.03.2013

ked pojdes na dalsie testy, daj si dva dni predtym volno vo fitku, a zniz bielkoviny a neprejedaj sa nicim nezdravym... uvidis ze to bude lepsie :007
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa Bress » 29.03.2013

to su len take docasne zvysene, kvoli tomu, ze jes viac bielkovin, mas ine procesy v tele. Ak na 1-2 dni znizis prijem bielkovin, nebudes vtedy cvicit, tak budes mat vsetko ok. Ono zalezi aj, ktore markery, proste niektore budu mat zvysene takmer vsetci z fora :)
Bress
Príspevky: 2068
Dátum registrácie: 09.03.2009
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Kosice

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa 1adad1 » 29.03.2013

podla mna staci den pred krvou zjest kilo zeleniny a nedat si kreatin, testy budu zarucene dobre
1adad1
Príspevky: 542
Dátum registrácie: 25.02.2012
Cash on hand: Locked

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa clarion111 » 30.03.2013

ja som bol na valentina darovat krv a den predtym som vyradil protak,kreatin,biosterol,testosterol,a po odbere ked som čakal na vysledky či mozem darovat krv alebo nie tak doktorka mi povedala ze mam velmi dobre vysledky ze take dobre uz dlhsiu dobu tam nemal nikto tak som kukal jak puk :D
e30 M50B25
bmwklub.sk
Užívateľov profilový obrázok
clarion111
Príspevky: 33
Dátum registrácie: 19.02.2010
Cash on hand: Locked
Bydlisko: sečovce

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa vedlajsiprodukt » 07.05.2013

caute bol som v pondelok na odberoch a pre istotu som este v nedelu jedol menej bielkovin a necvicil, kreatinin aj urea v poriadku ale pecenove testy konkretne ALT som mal 1,11, norma je nejak do 0,85. Moze to byt z toho ze som este v sobotu cvicil a mal aj vela bielkovin v strave?
vedlajsiprodukt
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 04.11.2011
Cash on hand: Locked

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa pepo88 » 07.05.2013

ano moze to byt tym
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa vedlajsiprodukt » 13.05.2013

Caute, takze dal si som si tyzden volno od cvicenia a jedol som len lahke jedla a isiel znovu na odber a alt 0,5 cize vsetko v poriadku :) resume: zhruba 3 dni pred odbermi necvicte a jedze len lahke jedla :)
vedlajsiprodukt
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 04.11.2011
Cash on hand: Locked

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa te5p » 14.05.2013

Podelím sa aj ja s Vami, chodím na krv cca každé 3 mesiace a dnes som bol prekvapený, ako mi všetko sadlo. teda až na jeden ukazovateľ.
Krvný obraz tu nebudem riešiť, ten je občas hraničný, ale v biochémií mi začalo stúpať CK
Momentálny stav:

CK (kreatinkináza)
5.11.2012 ...............................5.53 (0.0- 3.0)
4.3.2013 ................................5.45 (0.0- 3.0)
13.5.2013................................ 7.10 (0.0- 3.0)

a CRP
5.11.2012 ................................. 0.84 (0-5)
13.5.2013 ................................. 1.6 (0-5)

Viem že to CRP je v norme, ale tak začínam sa ho báť, keďže som v mladosti prekonal silný zápal svalov, kde boli hodnoty CK až stonásobne prekročené, ale ďalšia vec je, že keď necvičím, netonizujem svaly, tak rýchlo ochabujem a strácam na sile.. Preto čoraz viac uvažujem nad niečom regeneračným.. pozdáva sa mi HNB ten by mal mať priamy vplyv na sťahovanie CK v krvi, myslíte si, že dva týždne na HNB pred krvou by mohli spraviť výrazný progres v tomto smere? Alebo najlepšie to bude otestovať si na sebe? :) Alebo radšej neriskovať a čakať čo mi na to povie doktor :)
My Better Is Better Than Your Better
te5p
Príspevky: 201
Dátum registrácie: 26.04.2013
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Nitra
Poďakoval: 2 krát

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa pepo88 » 14.05.2013

Caute, takze dal si som si tyzden volno od cvicenia a jedol som len lahke jedla a isiel znovu na odber a alt 0,5 cize vsetko v poriadku :) resume: zhruba 3 dni pred odbermi necvicte a jedze len lahke jedla :)
ved som to iste napisal nad tebou :007
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa te5p » 28.09.2013

Nemáme tu dákeho biochemika? :)

Po troch antibiotikách v priebehu dva a pol mesiaca som bol v stredu na krv.. stále s miernou bolesťou hrdla a ostal som zaskočený.. nemilo..
skoro tri týždne bez cvičenia, bez poriadnej stravy a výsledky strach a hrôza..

Kreatinín 57,7 - (62-106)
Bilirubín Celkový 29,4 + (0-25)
Bilirubín Priamy 8,49 + (0-5)
AST 1,02 + (0,1-0,75)
HDL cholesterol 0,91 - (1-2,7)
Kreatínkináza (CK) 13,65 + (0,0-3,0)

To ma mohli tie antibiotiká a choroba až tak rozhádzať?
My Better Is Better Than Your Better
te5p
Príspevky: 201
Dátum registrácie: 26.04.2013
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Nitra
Poďakoval: 2 krát

Re: Krvne testy

Príspevokod užívateľa chef88 » 28.09.2013

myslis, ze antibiotika su zdrave na pecen ?
V mene benchu,mrtveho tahu a drepu svateho...Arnold !

Mna moze vytocit len inteligentna osoba...cize ty nie...
Užívateľov profilový obrázok
chef88
Príspevky: 152
Dátum registrácie: 05.06.2006
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Dolné Vestenice
Poďakoval: 10 krát


Návrat na "Všetko ostatné (posilovne, bazár, kde cvičiť, domáca posilka atď.)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných