Krvne testy

Krvne testy

Príspevokod užívateľa Pipač » 18.09.2008

BIOCHÉMIA 16.09.08
stav séra:
Glukoza v sére 4,3 mmol/l 4,1 - 5,9
Močovina 11,61 mmol/l 2,8 - 7,2
Kreatinin- 124,6 umol/l 74 - 110
Bilirbin celkovy 6,9 umol/l 5,0 - 21,0
AST 0,64 ukat/l 0,00 - 0,58
ALT 0,53 ukat/l 0,00 - 0,75
Cholesterol 3,31 mmol/l 2,19 - 5,17
Triacylglyceroly 0,79 mnol/l 0,68 - 1,71
Amyláza 0,46 ukat/l 0,46 - 1,66


Mno tak dnes som bol u pani doktorky pre vysledky uz spominaneho odberu krvi...
Prisiel som tam vesely, s usmevom na tvari...ved prečo sa stresovat..nepijem, nefajčim, nesypem..ale športujem a v poslednych mesiacoch mam aj dobru zivotospravu(nespavam menej ako 8h a ziaden stres)...Este stále s usmevom sa pytam, ze čo, ako to dopadlo :) ...
Doktorka hned na mna s kamennou tvarou...ze je to velmi zle :x :shock: ...ze mam velmi zvysene hodnoty a pravdepodobne mi začinaju zlyhavat obličky..kks.. :shock: :shock: :x ....ostal som ako obareny...
Povedala sestričke aby mi zmerala tlak...no kym mi ho merala tak doktorka hovorila, ze ak to pojde takto dalej budem musiet chodit na dializu...skuste hadat čo robil môj tlak :!: :arrow: :!: systolicky 130 diastolicky 90...kokoos..este začala, ze mam este aj zvyseny tlak....no to som uzz nevydrzal :evil: :016 :016 ...tak ona mi povie, ze mi odchadzaju obličky a čaka, ze budem mat nizky tlak?? fakt objiektivne...hovorim, ze chcem vidiet tie vysledky..tak mi ukazala tabulku uvedenu hore :?
hovori, ze zvišeny kreatinin ze to je zlá pečen...na to som jej automaticky povedal, ze som pred dvoma tyzdnami vysadil kreatin..čize s tym som počital...dalej..ukazala na hodnotu močoviny...ze to su tie moje obličky, pytam sa jej či to nemôze byt nadmernou konzumaciou bielkovin..nevylučila to ale aj tak stale mlela...bla bla bla...dializa..bla bla zlyhanie...bla.
dala mi dve skumavky aby som ich naplnil a poslala ma na vysetrenie k nefrologovi.....
Cestu domov som stravil prehodnocovanim môjho doterajsieho zivota...po prichde som hned zapinal pc. a puštal internet...nemôzem povedat, ze by som dôveroval svojej doktorke (kt. na kazdu nadchu predpisuje penicilin
a vychovava tak generaciu imunnu na tento liek..a tvrdi, ze proteiny zabijaju a spôsobuju neplodnost
)
Mno tak som spustil google a preliezol vsetko slovenske a česke čo sa dalo :) :arrow:
Zvyšene hodnoty močoviny najdeme pri: dehydratácii(este neodvodnujem, ale ani to s tekutinami neprehanam..)
Dlhodobej liečbe steroidmi (naštastie som nimi nebol este liečeny)
Zvýšenom príjme bielkovín. a mame tu alfu a omegu celej situacie...tento mesiac je moj jedalniček postaveny na obrovskych davkach bielkovin...na pripravu mam nakupenych 40kg kuracich prs a 12kg proteinov...od 80-94%....(made by kopček company)

dalej som zistil niečo o pozaťažovej protein urii, kedy vam vyletia hodnoty močoviny...takze pred testami by ste nemali ist na trening a vylučit prijmanie velkeho mnozstva bielkovin. Tabulky su stavane podla hodnôt normalnych pre...normalnych ludi...zistujem ale, ze my sme neni normalni ludia, takze ani nemôzeme očakavat, ze tieto hodnoty nam sadnu....
no par linkov z RV kde sa riesili, riesia podobne veci...
krvne testy :arrow:
http://forum.ronnie.cz/post549466.html#549466
pečenove testy :arrow:
http://forum.ronnie.cz/jaterni-testy-t20366.html
vo všeobecnosti :arrow:
http://koktail.pravda.sk/mate-zdrave-ob ... dravie_p20
http://www.zdravie.sk/sz/content/480-27 ... vina-.html
na inych forach som toho moc nenašiel..preto to pišem aspon tu u nas...
uz sa tesim na zajtrajsiu navstevu pani doktorky...budeme mat dlhy a velmi zaujimavy rozhovor...a ako som uz pisal...nakopem ju tak do zadku, ze bude musiet sediet na fitlopte :016 :017 :017 :017

a na zaver....
este by som chcel poukazat na dve hodnoty...glukoza a cholesterol...
davnejsie sme tu mali mensiu slovnu vymenu nazorov o cukrovke II. typu...teda o tej kt. si môzeme vypestovat nadmernym prijmom jednoduchych sacharidov....potvrdilo sa tu tvrdenie, ze ani pri nadmernom prijme glukozy to neznamena, ze telo si s nou neporadi...a plati, ze pokial maš dostatok pohybu nemalo by to spôsobit ziadne problemy(za posledny rok som jej zjedol min. 12-15kg)...dalsia je hodnota cholesterolu...v reakcii na žltka z vajec...cely mesiac mam kazde rano cca 6-7 vajičok...zltka jem tiez...na testoch sa to vôbec neprejavilo....nič to nepotvrdzuje ale ani nevylučuje...
Temu som zalozil hlavne preto, aby ludia nestresovali zbytočne kôli blbosti..resp. neodbornosti niektorich na slovovzatych ,,odbornikov" z radov našeho zdravotnictva....

Ak ste absolvovali podobne vysetrenia tak sem dajte vaše vysledky
,,cesta je cieľ/cieľ je cesta"
Užívateľov profilový obrázok
Pipač
Príspevky: 3223
Dátum registrácie: 17.08.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Lednicke Rovne
Kontaktovať užívateľa:


Príspevokod užívateľa Pipiki » 18.09.2008

klasicky pristup lekarov... :roll:

ale tak zas co cakas od cloveka, ktory 20 rokov robi den co den to iste a uz ho nudi zivot... pre niekoho motivacia naucit sa stale viac, pre niekoho uz len dozit..

som rad ze mas vsetko v poriadku..

gl na sutazi
vaha 80+- kg vyska 181cm vek 17rokov

SQ 125 kg BP 100+ kg DL 170+ kg

dlzka posilovania.. 1+ rok
Užívateľov profilový obrázok
Pipiki
Príspevky: 326
Dátum registrácie: 05.01.2008
Cash on hand: Locked
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa sypac » 18.09.2008

ja mam podobnu lekarku... ta stale do mna huciii ze protak iba nafukuje a ze to neni zdrave :roll: teraz niekedy by som mal ist na krvne testy tak az pojdem tak to sem hodim :)
NO PAIN NO GAIN !!!
Užívateľov profilový obrázok
sypac
Príspevky: 740
Dátum registrácie: 05.12.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: rim.sobota male velke mesto :D
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa pepo88 » 18.09.2008

ja som este na krvnych testoch nebol, ale mal by som ich asi zaujimave, kedze davam okolo 5,5g bielkovin na kg :lol: (musim znizit, sak tie protaky miniem za tri tyzdne ) :evil:
Je tažké si ísť za svojím cieľom,keď človek ešte vobec nevie čo chce,a aj tá najmenšia prekážka mu vie narobiť veľké problémy
https://www.facebook.com/PeterMuranOsobnyTrener?fref=ts
Sorry ak neodpisem na SS.Mam ich denne
Užívateľov profilový obrázok
pepo88
Moderátor: súťažný kulturista
Príspevky: 18843
Dátum registrácie: 05.01.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Považská Bystrica

Príspevokod užívateľa cayman » 18.09.2008

pipac, vemi si ma potesil...ked bude mama vypravat o jedle atd, ukazem jej toto a mam pokoj...

a k tej doktorke...NEŠETRI JU!!

:D :D :D
Keď vstúpite do posilovne, sústreďte sa len na maximálny výkon. Akonáhle však máte tréning za sebou, zabudnite na cvičenie a radujte za zo života.
Užívateľov profilový obrázok
cayman
Odbornik
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 27.01.2008
Cash on hand: Locked
Bydlisko: BA

Príspevokod užívateľa mr.go » 18.09.2008

pipač ty si vlastne lekár :)

inak k tej bielkovine,
"Leucine kinetic and nitrogen balance (NBAL) methods were used to determine the dietary protein requirements of strength athletes (SA) compared with sedentary subjects (S). Individual subjects were randomly assigned to one of three protein intakes: low protein (LP) = 0.86 g protein.kg-1.day-1, moderate protein (MP) = 1.40 g protein.kg-1.day-1, or high protein (HP) = 2.40 g protein.kg-1.day-1 for 13 days for each dietary treatment. NBAL was measured and whole body protein synthesis (WBPS) and leucine oxidation were determined from L-[1-13C]leucine turnover. NBAL data were used to determine that the protein intake for zero NBAL for S was 0.69 g.kg-1.day-1 and for SA was 1.41 g.kg-1.day-1. A suggested recommended intake for S was 0.89 g.kg-1.day-1 and for SA was 1.76 g.kg-1.day-1. For SA, the LP diet did not provide adequate protein and resulted in an accommodated state (decreased WBPS vs. MP and HP), and the MP diet resulted in a state of adaptation [increase in WBPS (vs. LP) and no change in leucine oxidation (vs. LP)]. The HP diet did not result in increased WBPS compared with the MP diet, but leucine oxidation did increase significantly, indicating a nutrient overload. For S the LP diet provided adequate protein, and increasing protein intake did not increase WBPS. On the HP diet leucine oxidation increased for S. These results indicated that the MP and HP diets were nutrient overloads for S. There were no effects of varying protein intake on indexes of lean body mass (creatinine excretion, body density) for either group. In summary, protein requirements for athletes performing strength training are greater than for sedentary individuals and are above current Canadian and US recommended daily protein intake requirements for young healthy males."
pri 2,4 g / kg neboli lepšie výsledky syntézy bielkoviny ako pri 1,4g/kg,
Užívateľov profilový obrázok
mr.go
Príspevky: 1102
Dátum registrácie: 13.02.2008
Cash on hand: Locked

Príspevokod užívateľa kopček ján » 18.09.2008

Ktorý doktor nepije a nefajčí ja takých ja poznám málo.No a tí vychovaný za komunizmu,rozprávajú stále dookola to isté ako keď preskakuje platňa na gramafóne.Vodu kážu ,víno pijú.

Nad 2gr bielkovín na kg keď budeš konzumovať,vždy budeš mať zvýšenú kys.močovú a kreatinín ten je zvýšený vždy keď konz. creatín.To sú normálne hodnoty pri kult.strave.
Kamarát mal zvýšený cholesterol,potom jedol skoro len zeleninu a keď prišiel k Doktorke tak mal ešte viac,že to má zo stresov.

Podľa mňa je to vždy lepšie ako keď piješ a fajčíš.
nespamuj

Ak nie si fass,klikni si na nespamuj.
Užívateľov profilový obrázok
kopček ján
Príspevky: 1016
Dátum registrácie: 07.07.2008
Cash on hand: Locked

Príspevokod užívateľa wbz » 18.09.2008

presne to iste som zazil aj ja v maji, nefrologicka ze mam zvyseny kreatinin (ono by to bolo vsetko OK, ale jediny monohydrat co som bral bol pred POL ROKOM!!!) ,krv v moci a barsco ine, parenchym oblicky zvacseny o 3mm..

-hadal som sa s nou asi hodinu, potom ma zacala ignorovat a bavila sa len s matkou.Hlavne ma pobavilo ze zakazala akukolvek suplementaciu ale prijem 2g/kg bielkovin vraj mozem mat stale aj ked len z prirodneho zdroja.To nepochopim ale ok.Este hovorila ze mam prostredie obliciek ako diabetik a ze keby dam este nejaku davku kreatinu tak oblicky mozu zlyhat.

-vravim si ze dopč! , tak som nedaval chvilu nic ale o 2 tyzdne som dal dalsi monohydrat. ale musim povedat ze aj ja sa z casti bojim
Užívateľov profilový obrázok
wbz
Príspevky: 226
Dátum registrácie: 31.08.2008
Cash on hand: Locked

Príspevokod užívateľa ACHMED » 18.09.2008

ze chalani nestresujte a z tvojho dlheeeeeeeeeeeeeeeho prispevku usudzujem ze jediny stresujes ty pipac... :lol:

inak tiez som mal pred tyzdnom krvne testy a mam vsetko v poriadku a tym myslim uplne vsetko...a ti co ma poznaju tak vedia o com hovorim :lol: a dalej vsetci co citaju moj log vedia kolko prijmam bielkovin a ako cvicim...takze co je nadmerny prijem je tazko povedat...osobne si myslim ze je to az nad 5g na kg hmotnosti...
Užívateľov profilový obrázok
ACHMED
Príspevky: 3739
Dátum registrácie: 16.08.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Afganistan

Príspevokod užívateľa Ghetto » 18.09.2008

27-8-08

mocovina 3,8
kreatinin 105

tiez zadny problem a ti co ma poznaju vedia ze ja ani nemam mat z coho problemy
cvicim tak dlho, ze to uz ani necitim...
Ghetto
Príspevky: 917
Dátum registrácie: 06.06.2006
Cash on hand: Locked
Bydlisko: ŽILINA

Príspevokod užívateľa M I K » 18.09.2008

Ktorý doktor nepije a nefajčí ja takých ja poznám málo.No a tí vychovaný za komunizmu,rozprávajú stále dookola to isté ako keď preskakuje platňa na gramafóne.Vodu kážu ,víno pijú.

Nad 2gr bielkovín na kg keď budeš konzumovať,vždy budeš mať zvýšenú kys.močovú a kreatinín ten je zvýšený vždy keď konz. creatín.To sú normálne hodnoty pri kult.strave.
Kamarát mal zvýšený cholesterol,potom jedol skoro len zeleninu a keď prišiel k Doktorke tak mal ešte viac,že to má zo stresov.

Podľa mňa je to vždy lepšie ako keď piješ a fajčíš.
no tak toto sa stalo presne mne bol som na testoch vsetko vporiadku akurat ma drbali za to ze na 15 rocneho chlapca mam velmi zvyseny cholesterol dali mi dietu s ktorou som nebol moc spokojny co som jej aj povedal <kedze mam stale objem :) > a este mi zakazali aj posilovat ze aerobalne cviky mozem ale ze zelezo by som nemal dviha moja reakcia bola ze som sa iba usmial ...... prisiel som domov rodicia uz vraveli ze to mam stych doplnkov co beriem nic si nedali vysvetlit dietu som mal drzat asi 3 - 4 tyzdne no mal som ju mozno 1 tyzdne a vysledok? ziadny zlepsilo sa mi to mozno o jednu desatinku .... takto som chodil cele praazdniny po doktoroch OMG takychto amaterov mam rad :roll: :roll:
**SYPAC-SPOL-SLANICKA-OSADA**
Motto:MAKAJ TVRDO ... ALEBO TAHAJ DOMOV!!!
"bodybuilding is a lifestyle"
:arrow: FITPROFIL
Užívateľov profilový obrázok
M I K
Príspevky: 227
Dátum registrácie: 05.06.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Lokca
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa mr.go » 18.09.2008

osobne si myslim ze je to az nad 5g na kg hmotnosti...
no neviem, skorej by ma zaujímalo aký príjem je už zbytočný,

keď sa pozriem na jedálniček profi kultíkov, tak tí ozaj najextrémnejší idú 5g, ale za akej podpory chémie...

pre naturála to bude asi zbytočné porovnávať sa s profi a denne prímať také množstvá, ja to nebudem skúšať už len z ekonomického hľadiska, jednoducho na to nemám
Užívateľov profilový obrázok
mr.go
Príspevky: 1102
Dátum registrácie: 13.02.2008
Cash on hand: Locked

Príspevokod užívateľa ACHMED » 18.09.2008

je to urcite zbytocne ist nad 2,5g ked nesypes... :!: telo to jednoducho nevyzije a zbytocne to vymocis...okolo tych 2g na kg hmotnosti je podla mna idealne...

na inom fore sme to riesili teda konkretne jeden vzdelany user...a islo o to ze creva konkretne hrube ma kapacitu tak do 600g bielkovin...
Užívateľov profilový obrázok
ACHMED
Príspevky: 3739
Dátum registrácie: 16.08.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Afganistan

Príspevokod užívateľa kopček ján » 18.09.2008

S čoho Doktori žijú,no predsa z Vašich návštev.
S čoho žijú lekárne.no s toho čo Doktori predpíšu a to sú na každom rohu.
Farmaceutický priemysel patrí medzi najlepšie zarábajúci priemysel.

Najlepšie by bolo aby ste každý týždeň navštívili Doktora,možno by Vám po niekoľkých rokoch začal vraveť,že už je to lepšie.
nespamuj

Ak nie si fass,klikni si na nespamuj.
Užívateľov profilový obrázok
kopček ján
Príspevky: 1016
Dátum registrácie: 07.07.2008
Cash on hand: Locked

Príspevokod užívateľa marcus-16 » 18.09.2008

prave si sa verejne priznal :lol:

je to urcite zbytocne ist nad 2,5g ked nesypes... :!: telo to jednoducho nevyzije a zbytocne to vymocis...okolo tych 2g na kg hmotnosti je podla mna idealne...

na inom fore sme to riesili teda konkretne jeden vzdelany user...a islo o to ze creva konkretne hrube ma kapacitu tak do 600g bielkovin...
Naposledy upravil/-a marcus-16 v 18.09.2008, upravené celkom 1 krát.
Užívateľov profilový obrázok
marcus-16
Príspevky: 1991
Dátum registrácie: 02.12.2007
Cash on hand: Locked
Bydlisko: Pezinek:)


Návrat na "Všetko ostatné (posilovne, bazár, kde cvičiť, domáca posilka atď.)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných